به گزارش خبرنگار پایان هفته رسانه زیست بوم کارآفرینی و کسب و کار: نشست خبری مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان نهم تیرماه با حضور اصحاب رسانه برگزار شد. مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به دنبال یک ارتباط و اطلاع رسانی دو سویه با رسانهها هستیم و امیدواریم رسانهها صدای مردم باشند تا ما در چارچوب توان و قوانین بتوانیم از دغدغهها و خواستههای مردم آگاهی پیدا کرده و پاسخگو باشیم.
مهندس حمیدرضا حبیبی با اشاره به شرایط اپیدمی کرونا کشور گفت: تلاشگران صنعت برق همانند تلاشگران عرصه درمان کشور تمام تلاش خود را انجام دادند که تا جایی که ممکن است خاموشی و قطعی برق نداشته باشیم و دغدغه ای به مردم اضافه نشود و خوشبختانه در این زمینه موفق و سربلند بودیم.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای کرمان اظهار داشت: در قالب پویش هر هفته «الف_ ب_ایران» هر هفته در کشور طرح هایی افتتاح می شود و در سال گذشته در کل کشور227 پروژه آب و برق با اعتبار 33 هزار میلیارد تومان افتتاح شد که سهم برق منطقه ای کرمان از این میزان 2هزار میلیارد تومان طرح در حوزه تولید و انتقال است.
وی افزود: در این راستا امسال هم در کل کشور طرح هایی با اعتبار 50 هزار میلیارد تومان افتتاح خواهد شد که از این بخش 7 طرح با اعتبار ۴۲۴ میلیارد تومان در سال جاری سهم استان کرمان است.
مهندس حبیبی اظهار داشت: با توجه به اینکه استان کرمان پهناورترین استان کشور است و در کریدور جنوب شرق است و در پایداری شبکه برق جنوب شرق نقش حیاتی ایفا می کند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان اعلام کرد: در حال حاضر مصرف برق استان کرمان ۲۷۰۰ مگاوات است و ظرفیت عملی تولید برق استان کرمان ۲۹۴۵ مگاوات است و شبکه انتقال و فوق توزیع استان شامل ۸۶۵۰ کیلومتر با ظرفیتی بالغ بر 13 هزار و ششصد مگاولت امپر وظیفه انتقال تولید نیروگاه ها را برعهده دارد.
و ۱۲۲ پست انتقال و فوق توزیع در استان وجود دارد که برق تولیدی را از طریق این شبکهها و پستها به شبکه توزیع میرسانند
وی در خصوص ترکیب بار استان گفت: ۳۶ درصد برق مصرفی استان در بخش صنعتی، ۲۴ درصد در بخش خانگی، ۲۶.۷ درصد در بخش کشاورزی و مابقی مصارف خدماتی است.
حبیبی اظهار داشت: در حال حاضر ۲۲ مصرف کننده بزرگ برق استان از طریق شبکههای توزیع که بالغ بر ۸۰۰ مگاوات مصرف دارند، از طریق خطوط فشار قوی و به صورت مستقیم برق خود دریافت میکنند و مابقی مصرف کنندگان از طریق خطوط فشار متوسط و فشار ضعیف و شرکت های توزیع خدمات برقی خود دریافت میکنند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان استان کرمان را یکی از استان های مناسب برای سرمایه گذاری در بخش انرژی خورشیدی دانست و گفت: استان کرمان در ذوزنقه طلایی تابش خورشید در کشور قرار دارد و هم اکنون ۴۶ مگاوات برق در نیروگاه های خورشیدی شهرستان های کرمان، بافت و بردسیر تولید میشود که تا پایان سال جاری ۲۵ مگاوات دیگر به این ظرفیت اضافه و وارد مدار خواهد شد و تا ظرفیت ۲۰۰ مگاوات برق از طریق انرژی خورشیدی در استان برنامهریزی شده است.
مهندس حبیبی با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به عنوان سال «جهش تولید» بیان کرد: سه طرح این شرکت درحوزه جنوب استان کرمان شامل بخش 400 کیلوولت نیروگاه شوباد کهنوج، پست 400 کیلوولت جبالبارزدر شهر جیرفت و خط ارتباطی 400 کیلوولت شوباد به جیرفت و خطوط 132 کیلوولت مرتبط با آن امیدواریم تا یک ماه آینده به بهره برداری برسند و بخش عمده مشکلات جنوب استان برطرف شوند.
وی افزود: در مرداد ماه امسال با افزایش ظرفیت پست محمدآباد به میزان 15 مگاوات مشکل برق شهرستان ریگان حل شد که سال آینده با در مدار قرار گرفتن پست دائم ریگان با ظرفیت60 مگاولت آمپر مشکل این منطقه به صورت کلی رفع می شود.
مهندس حبیبی اظهار کرد: دو نیروگاه بزرگ یکی در شهرستان زرند با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات و دیگری توسط شرکت فولاد بوتیا در کرمان با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید استان اضافه خواهند شد.
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای کرمان ضمن بیان تقدیر مقام معظم رهبری از وزارت نیرو گفت:لطف مقام معظم رهبری به وزارت نیرو قوت قلبی برای وزارت نیرو در ادامه راه است.
مهندس حبیبی خواستار همکاری مردم در زمینه بهینه مصرف کردن انرژی برق شد و گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، قرنطینه و گرمای زود رس، شاهد افزایش مصرف آب و برق در ایران هستیم که نیاز به همکاری مردم داریم تا این تابستان را بدون قطعی و خاموشی بگذرانیم.
وی افزود: راهکارهای بسیار ساده مانند؛ تنظیم کولرهای گازی، سرویس کولرهای آبی، استفاده از روشنایی محیط، استفاده کمتر از وسایل برقی در زمان اوج بار(13 الی 17 ظهر و غروب افتاب به مدت 3 ساعت)، استفاده از لامپهای کم مصرف و … باعث میشود تابستان بدون خاموشی را داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره نقش مشترکین خانگی در مدیریت مصرف برق گفت: از مجموع 2500 مگاوات مصرف برق در استان 24 درصد سهم مشترکین خانگی است که صرفه جویی 10 درصدی در آن میزان بالایی است و خواهش ما نه در کاهش مصارف ضروری بلکه درست مصرف کردن برق است.
وی اضافه کرد: در زمان اوج بار در قالب 20 تفاهمنامه 240 مگاوات یعنی 30 درصد مصرف صنایع مدیریت می شود.
مهندس حبیبی اظهار داشت: سرمایه گذاری عظیمی برای تولید برق برای استفاده 2 ماه تابستان مورد نیاز است که در ماه های دیگر سال مورد استفاده قرار نمیگیرد وصرفا افزایش تولید برای این ماه ها فاقد توجیح اقتصادی است.
وی در خصوص مساله خاموشی در جنوب استان گفت: خاموشی ها در دو نوع خاموشی برنامه ریزی شده و ناشی از حوادث است که خاموشی نوع اول در اثر کمبود اتفاق می افتد و سعی ما بر این است که این نوع خاموشی ایجاد نشوداما میزان تولید شبکه محدود است اما خاموشی نوع دوم ناشی از حوادث است و سعی ما در کم کردن میزان این نوع خاموشی هاست و البته نیازمند همکاری مردم جنوب استان هستیم زیرا با توجه به محدود بودن ظرفیت انتقال نمی توان با صرفه جویی در شمال مسائل جنوب استان را حل کرد.
مهندس حبیبی در پاسخ به مساله هدر رفت برق خاطر نشان کرد: از تلفات ذاتی برق نمیتوان کاست اما در همه طرح هایی که در شبکه برق اجرا می شود یکی از ملاحظات اساسی بحث کاهش تلفات است.وی همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با وجود دکل های فشار قوی در برخی مناطق شهر گف: دکل های فشار قوی پیش از ساخت سازها و گسترش شهر در این مناطق مستقر بوده اند و با توجه به مسائل حقوقی آن در حال رایزنی با شهرداری برای حل این مسائل هستیم.