دکتر حمید شکری خانقاه
بحران گفتگو از فردا تا امروز!
پیشرفت فناوری هوش مصنوعی از آینده تا به امروز، ما را به طور فزایندهای وسوسه میکند که به ماشینها برای حمایت عاطفی و همراهی رویآوریم. این روند به شکل آشکاری خطر فرسایش ارتباط، بحران ناترازی ارتباطات انسانی، کاهش ارزش روابط انسانی و کاهش رشد عاطفی ما را به همراه دارد. دستگاههای دیجیتال آینده به فضاهای خانوادگی و سازمانها در حوزههای گوناگون صنعتی و خدماتی امروز نفوذ کردهاند و منجر به کاهش زمان باکیفیت و تعاملات معنادار شدهاند. تحقیقات و مطالعات اخیر نشان داده که کاهش همدلی و هوش هیجانی، دشواری در خواندن نشانههای اجتماعی و زبان بدن و افزایش اضطراب و ناامنی در روابط اجتماعی بخش لاینفک پیامدهایی این پدیده نوظهور هستند.
فضای مجازی، به قیمت ازدستدادن ارتباطات عمیقتری که همه انسانها به آن نیازمندند، شبکههای ارتباطی سطحی ما را گسترش داده و بهصورت جهشی به آن دامن میزنند. روابطعمومیها در سازمانها و ما در اجتماع پیرامون، شخصیتهای آنلاین سازمان را شکل میدهیم، به آن هویت مصنوعی میدهیم و به مدیریت ارتباطی و دوستیهایمان از طریق لایکها، اشتراکگذاریها و تعاملات کوتاه عادت میکنیم. این پدیده نوظهور باعث شده جامعه با بحران ناترازی ارتباطی و چالشهایی همچون؛ دشواری در حفظ دوستیهای عمیق و معنادار، افزایش اضطراب اجتماعی و ترس از آسیبپذیری و کاهش توانایی در مدیریت تعارض و اختلافها روبرو شود.
تجویز راهبردی
بازپسگیری گفتگو با متدولوژی Backcasting بهعنوان یک طرحی راهبردی تصور آینده در امروز است. برای بازپسگیری گفتگوی معنادار، باید آسیبپذیریهای خود در برابر فناوریهای عصر ابر هوش مصنوعی آینده را بشناسیم و محیطها و عادات خود را برایناساس طراحی کنیم. استراتژیهای ارتباطی روابطعمومی بحران برای به بازپسگیری گفتگو باید با بهتصویرکشیدن آینده مطلوب و تبدیل آن به یک مزیت در حال تبدیل شود.
▫️ متن کامل یادداشت را در ما آنلاین بخوانید
دهمین کنفرانس روابطعمومی و صنعت با حضور مدیران، کارشناسان و علاقمندان روابطعمومی و صنعت ۲۷ بهمن ماه در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد.
گفتنی است، استادان، دانشجویان، فعالان و علاقمندان به حوزههای ارتباطات، روابطعمومی، جامعه اطلاعاتی و صنعت که تمایل دارند در این کنفرانس به ارائه مقاله بپردازند، میتوانند تا تاریخ ۱۵ بهمنماه ۱۴۰۳، نسبت به ارسال اصل مقاله خود به آدرس الکترونیکی info@prconference.ir اقدام کنند.
علاقمندان بهمنظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این کنفرانس و ارسال مقالات میتوانند به پایگاه خبری ما آنلاین مراجعه و یا با شماره تلفن ۸۸۳۵۶۲۱۱ تماس حاصل نمایند.
پایان هفته رسانه زیست بوم کارافرینی و کسب وکار استان کرمان