مهدی پور خبرنگار پایان هفته رسانه زیست بوم کارافرینی و کسب وکار: مهندس مهدی حسینی نژاد مدیر کل سازمان صمت شمال استان کرمان در نشست خبری با حضور خبرنگاران گفت:مجوز تولید ١١ میلیون تن گندله در کرمان برای افق ١۴٠۴ صادر شده است
وی نوید داد : طرح گردشگری معدنی از امروز با حضور خبرنگاران استان آغاز شد که برای شفاف سازی طرح های اقتصادی و توسعه ای استان کرمان بسیار مفید و موثر است.
حسینی نژاد در ادامه خاطر نشان کرد: کرمان به این علت به بهشت معاون معروف شده است که ٨ میلیارد تن ذخیره انواع مواد معدنی مس، سنگ آهن، کنسانتره، کرومیت و ذغال سنگ دارد و سالانه با استخراج 120 میلیون تنی این مواد معدنی در رتبه بالای کشوری قرار
گرفته است،
وی ادامه داد: ما در تکمیل زنجیره فولادی ارزش افزوده گام های موثری برداشته ایم و شاهد رشد ١٠درصدی بوده ایم زیرا شاخص رشد استان در سال گذشته ٣٧/٧ درصد بوده است که در سال جاری به ۴٨ درصد رسیده است.
مدیر کل صمت کرمان با بیان اینکه ما ناگزیریم تا در دو شاخص سرمایه گذاری و بهره برداری هدف گذاری کنیم، تاکید کرد: تا کنون ٢٠٠ هزار میلیارد تومان برای تکمیل زنجیره ارزش افزوده در صنعت فولاد سرمایه گذاری شده است.
حسینی نژاد گفت: از نرخ آمار کشوری در حال حاضر ٣۰ درصد فعالیت های فولادی در استان کرمان انجام می شود.
مدیر کل صمت شمال استان عنوان کرد: در افق ١۴٠۴تولید ۵۵ میلیون تن شمش فولاد هدف گذاری شده است که کشور برای تحقق آن نیازمند تولید ٨٨ میلیون تن کنسانتره، ٧٨ میلیون تن گندله و ۵۵ میلیون تن آهن اسفنجی است.
این مدیر تصریح کرد: از ارقام تولیدی مطرح شده، تولید ۴١ میلیون تن کنسانتره که بیش از ۵٠ درصد تولید کل کشور است و تولید ٣٢ میلیون تن گندله و ١٧ میلیون تن هم آهن اسفنجی، که سهم ٢۴ درصدی استان کرمان است .
حسینی نژاد خاطر نشان کرد: در حال حاضر برای تولید ١١ میلیون تن آهن اسفنجی مجوزات لازم صادر شده است و هنوز تا رقم ١٧ میلیون تن، باید برای تولید ۶ میلیون تن نیز مجوز صادر شود که پروسه ای سخت و زمان بر است.
وی با بیان اینکه ۴ونیم درصد از رشد صنعتی استان در حوزه بهره وری بوده است گفت: در معاون درآلو، دره زار، میدوک و خاتون آباد نیز در خصوص تکمیل ذنجیره ارزش افزوده اقدامات خوبی صورت گرفته است.
مدیر کل صمت عنوان کرد: در حالی که ١۵ درصد از سهم استان باید از حقوق معادن به استان برگشت بخورد متاسفانه تنها از مبلغ ٣ هزار میلیارد تومان، ٨١٠میلیارد تومان در بودجه ١۴٠١ تصویب شده بود که با دستور رئیس جمهور مقرر شد تا کل ١۵ درصد به استان برگشت بخورد اما تعارض قانونی باید د ربودجه سال ١۴٠٢ رفع شود، که نیاز به دستور نباشد.
حسینی نژاد تاکید کرد: ۶٧٠٠ پهنه معدنی در استان وجود دارند که ۴٧٠٠ پهنه اصلا به مرحله گواهی کشف نرسیده اند و عملا بدون اقدام هستند که باید رها سازی شوند و فرد یا شرکت جدید عملیات اکتشاف را در آنجا شروع کند.
مدیر کل صمت ادامه داد: در ۶ ماهه سال جاری ٧ هزار و ٨٠٠میلیارد تومان از سهم معادن برای حقوق دولتی واریز شده است که سازمان مدیریت باید اعلام کند که چقدر برگشت شده است اما طبق محاسبات ما نباید بیش از ۴٠٠میلیارد تومان برگشت داده شود.
حسینی نژاد اذعان کرد: در سال گذشته ١٠ هزار و ۶٠٠ میلیارد تومان به خزانه واریز شد که تنها ۳٠ میلیارد آن به استان عودت داده شد.
وی افزود: در حال حاضر برای ١٨٧٨ واحد پروانه بهره برداری صادر شده است که از این تعداد واحد صنعتی ۴ درصد به صورت عالی و با بیش از طرفیت اسمی به تولید می پردازند.
حسینی نژاد عنوان کرد: در حال حاضر ٧۰ تا ۵٠ درصد واحد های صنعتی عملکرد خوبی دارند و 3۶ درصد فعال و ١٩ درصد هم راکد هستند و مابقی هم با کمتر از ۵٠درصد ظرفیت کار می کنند و عملا نیمه فعال هستند.
حسینی نژاد در پایان اشاره کرد: از ٣۴٣ واحد تولیدی راکد طبق بررسی های انجام شده ٩٠ درصد آنها قابلت فعال سازی دوباره را دارند که به زودی به چرخه تولید باز خواهند گشت.
گفتنی است این نوع گردشگری معدنی برای نخستین بار در استان کرمان شروع شده و امیدواریم همچنان ادامه یابد .