مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمان گفت: «چهار هزار و ۶۸۰ واحد مسکونی در دو سیل اخیر در جنوب و شرق استان کرمان نیاز به تعمیر دارند».
علیاکبر سلطانینژاد با بیان اینکه 600 واحدی که خشت و گلی بودند بر اثر سیل خسارت جدی دیدند و حتماً باید نوسازی شوند، افزود: «در چند روستا سیل بیشترین خسارات را داشته است که تامین زمین در این نقاط انجام و از هفتهی گذشته کار بازسازی خانههای متاثر از سیل آغاز شده است».
به گزارش خبرنگار پایان هفته رسانه زیست بوم کارافرینی و کسب وکار به نقل از تسنیم کرمان، وی 16 بهمنماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان با بیان اینکه تلاش میکنیم تا شرایط و سطح زندگی مردم و همچنین بهرهمندی مردم روستاها از امکانات عمرانی افزایش پیدا کند، اظهار کرد: «5 هزار و 600 روستا در استان داریم که حدود دو هزار و 700 روستای ما جمعیت بالای 20 خانوار دارند».
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه جمعیت کم روستاها مانعی برای خدمترسانی به آنها نشده و در دورافتادهترین نقاط نیز این خدمات داده شده است،
افزود: «اجرای طرح هادی در روستاها در اولویت است و خدمات مهندسی در روستاها با توجه به طرح هادی اجرایی میشود».
وی با بیان اینکه در شهرهای زیر 25 هزار نفر نیز بنیاد مسکن فعال است و در راستای مقاومسازی خانهها و تامین مسکن برای مردم فعالیت میکند ادامه داد: «نفوذ مقاومسازی و نوسازی مسکن در جنوب استان کرمان نسبت به کل کشور بالا است».
سلطانینژاد با اشاره به خسارات سیلهای اخیر در استان کرمان بیان کرد: «در سیل اخیر خانههایی که آسیب دیدند، تعمیری هستند و 4 هزار و 680 واحد در دو سیل اخیر در جنوب و شرق استان نیاز به تعمیر دارند».
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه در روستای تجدانو منوجان کار کاملاً عملیاتی آغاز شده و منتظر تخصیص اعتبارات نماندهایم گفت: «دولت مصوبهی خوبی را برای تعمیر و بازسازی منازل مسکونی در مناطق سیلزده داشته است که جای تقدیر دارد».
وی با بیان اینکه حجم بارش در سیل اخیر بسیار بالا بود و متاسفانه دستکاریهای مسیر رودخانهها در بالادست و تغییر مسیر رودخانه باعث شد که باز هم سیل وارد خانههایی که تازه ساخته شده بشود و زندگی مردم را خراب کند، افزود: «قبل از هر ساخت و ساز و اجرای طرح هادی از دستگاههای مربوطه استعلام گرفته میشود که آیا این منطقه در مسیر رودخانه وجود دارد یا خیر؟».
سلطانینژاد با اشاره به اینکه اگر امروز شاهد آن هستیم که سیل وارد خانهها شده، دستگاههای پاسخدهندهی استعلام باید پاسخگو باشند گفت: «بخش زیادی از جنوب استان کرمان در معرض و تهدید سیل و سیلاب است و سیلبند اصلی باید احداث شود».
وی با بیان اینکه هر جا که به ما پروانهی ساختمانی داده شود در آن محل برای مردم خانه میسازیم و دستگاههای صدور پروانه باید ملاحظات لازم را انجام بدهند ادامه داد: «طرحهای هادی روستاها نیز در حال بازنگری است تا از آسیبهای آینده جلوگیری شود».
وی با اشاره به اینکه برخی از خانههایی که در سال 84 ساخته شده و در سیل و سیلابهای سالهای گذشته هیچ سیلی به آن نرسیده بود گفت: «باید دید که چه اتفاقی افتاده که در سیل اخیر آب به آن رسیده است؟».
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان بیان کرد: «غیر از آنکه در بالادست مسیر رودخانه حتماً تغییراتی داده شده که آب به سمت سکونتگاههای مردم رفته و دلیل آن چیز دیگری نیست».
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون صدور پروانه ساختمانی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی رایگان است گفت: «برای ساخت خانه، تسهیلات با کارمزد بسیار کم در نظر گرفته شده که به متقاضیان پرداخت میشود».
سلطانینژاد با بیان اینکه در سال 1400 بیشترین تسهیلات مسکن در استان کرمان پرداخت و بیشترین ساخت خانهها در استان کرمان آغاز شده که نشان از تحقق شعار سال تولید و مانعزداییها در بخش مسکن در استان است افزود: «در حاشیهی شهر کرمان طرح جامع در حال تهیه است و در محلهی صنعتی بهزودی اجرایی میشود