فریبا مهدی پور خبرنگار پایان هفته: محمد جعفری، مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان صبح چهارشنبه شانزدهم اسفندماه در نشست با رسانهها با موضوع آغاز اجرای طرح «پیشگیری آغازین و هزار روز اول
و طلایی زندگی» گفت: این طرح از سوی یکی از پزشکان متخصص کرمانی مطرح شد و به عنوان پایلوت در شهرستان کهنوج اجرا و سپس به سایر شهرها تعمیم داده میشود. امیدواریم با اجرای طرح پیشگیری آغازین، شاهد کاهش میزان بار بیماریهای مزمن و آسیبهای اجتماعی باشیم.
در ادامه این جلسه دکتر نوذر نخعی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكي کرمان به تشریح طرح پیشگیری آغازین پرداخت و گفت: از آنجا که پایه توسعه هر کشوری در هزار روز اول زندگی افراد آن کشور نهفته است و تا پایان سال دوم زندگی انسانها 80 درصد مغز شکل می گیرد، پس توجه به دوسال اول زندگی بسیار مهم است.
دکتر نخعی در ادامه با اشاره به اهمیت دوسال اول زندگی افزود: در این دو سال اگر اقدامات پیشگیرانه آغازين صورت گیرد و به تغذیه و شرایط روحی مناسب افراد توجه شود، استعداد ابتلا به بیماریهای مهمی چون سرطان و فشار خون و بیماریهای روانی در بزرگسالی کاهش یافته و پیشگیری آغازین سبب می شود انسان از همان ابتدا قوی رشد کند و در برابر رويدادهای مختلف تاب آوری داشته باشد.
نخعی با اشاره به هزار روز طلایی اولیه زندگی هر انسان که از زمان بارداری آغاز و تا پایان دوسالگی او ادامه دارد، خاطر نشان کرد: آسیبهای دوران بزرگسالی که در نتیجه اتفاقات دو سال اول زندگی است را می توانیم با مدیریت صحیح کنترل کنیم و پیام هزار روز اول این است که سنتهای خود را از دست ندهیم. و مراقب دوران جنینی و دوران شیرخوارگی کودکانمان باشیم
وی با بیان اینکه رفتار پیامبر اکرم( ص) سراسر مهرو محبت به کودکان را داشته و حفظ احترام به کودکان را مهم دانست و گفت: صبر و بردباری حضرت زینب (س) نتيجه ی تربیت صحیح دوران کودکی آن حضرت بوده است.
دکتر نخعی در پایان یادآور شد:هفت سال اول زندگی کودک محبت، هفت سال دوم تربیت و هفت سال سوم رفاقت با او است.