مهندس حبیبی مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان در گفتگو با پایگاه خبری پایان هفته رسانه زیست بوم کارافرینی و کسب وکار ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفته دولت و در راس آنها شهیدان رجایی و باهنر اعلام کرد به مناسبت هفته دولت عملیات 3 پروژه انتقال و فوق توزیع برق شامل احداث پست 20 / 230 کیلوولت زرچین با ظرفیت 100 مگاولت آمپر در کهنوج با اعتبار 4500 میلیارد ريال ، احداث پست 20 / 132 کیلوولت جوزم با ظرفیت 60 مگاولت آمپر در شهربابک با اعتبار 3000 میلیارد ريال و احداث خطوط ارتباطی 230 کیلوولت به طول 96 کیلومتر مدار در زرند با اعتبار 5760 میلیارد ريال و با هدف تامین بار مورد نیاز مناطق مذکور – کاهش تلفات – بهبود ولتاژ و افزایش قابلیت اطمینان شبکه ، جمعاً با اعتبار 13260 میلیارد ريال آغاز می شود و طی برنامه پیش بینی شده حداکثر طی 3 سال آینده آماده و به بهره برداری می رسند.
مهندس حبیبی با اشاره به سفر ریاست محترم جمهوری به کرمان در تیرماه سالجاری گفت: در جریان این سفر تعداد 5 پروژه انتقال و فوق توزیع با اعتبار 19200 میلیاردريال به بهره برداری رسید که از خدمات ارزنده دولت مردمی در سالجاری بود که این پروژه ها عبارتند از خط 400کیلوولت بم به جیرفت – خط 400 کیلوولت ارتباطی شاهماران – پست 132 کیلوولت سبزواران – خطوط ارتباطی 132 کیلوولت در پست های جیرفت و توسعه پست 132 کیلوولت اسفندقه.
مدیرعامل برق منطقه ای کرمان با اشاره به آغاز فعالیت دولت سیزدهم اظهار داشت طی این 2 سال (1400و1401) در حوزه طرح های انتقال و فوق توزیع در شهرهای کهنوج – قلعه گنج – رفسنجان – فاریاب – جازموریان و بم جمعاً 15200 میلیارد ريال طرح آماده و به بهره برداری رسیده است .
وی با اشاره به پروژه های در دست اقدام گفت هم اکنون نیز 7 پروژه پست فوق توزیع در دست اقدام داریم از جمله پست های 132 کیلوولت در بم – منوجان – نودژ – شهرک های صنعتی جیرفت و سیرجان و پست 230 کیلوولت اختیار آباد در کرمان که این طرح ها طی 2 الی 3 سال آینده آماده و به بهره برداری می رسند.
وی گفت : در بخش تولید نیز طی 2 سال اخیر شاهد افزایش 655 مگاوات به ظرفیت تولید استان بودیم که این مهم با بهره برداری دو واحد گازی 340 مگاواتی نیروگاه 500 مگاواتی زرند در سال گذشته و افتتاح دو واحد گازی 315 مگاواتی نیروگاه فولاد بوتیای ایرانیان در تیرماه سالجاری با حضور ریاست محترم جمهور انجام شد و هم اکنون ظرفیت نامی نیروگاههای استان 40170 مگاوات می باشد .
مهندس حبیبی در زمینه احداث نیروگاههای تجدید پذیر در استان اظهار داشت به دلیل پتانسیل خوبی که استان در این زمینه دارد و سرمایه گذار نیز پذیرای احداث نیروگاه خورشیدی می باشد. طی سال های 1400 و 1401 به میزان 30 مگاوات نیروگاه خورشیدی در شهرهای مختلف استان از جمله اسفندقه – رفسنجان- کهنوج- بهرمان احداث شده و 10 مگاوات نیز تا دی ماه امسال در بم به بهره برداری می رسد و دو نیروگاه 10 مگاواتی در شهرهای رفسنجان و سیرجان در حال احداث می باشند و یک نیروگاه مقیاس کوچک گازی به میزان 8 مگاوات در کوهبنان نیز احداث و به بهره برداری رسیده است .
وی با اشاره به وضعیت مصرف برق گفت هم اکنون 70 درصد مصرف استان متعلق به بخش صنعت و کشاورزی است و این رقم بسیار مهمی برای استانی است که در زمینه آب و گاز محدودیت دارد . لذا تأمین برق برای این دو بخش صرفاً از طریق نیروگاه های حرارتی امکان پذیر نیست و باید به سمت نیروگاه های خورشیدی حرکت کنیم . مهندس حبیبی با اشاره به مشکل واگذاری زمین و روند نسبتاً کند بررسی های کارشناسی در استان از نهادهای دست اندر کار خواست تا در این خصوص برای توسعه انرژی های تجدید پذیر مساعدت و همکاری نمایند . وی گفت استان کرمان از استان های پیشرو در این عرصه بوده و موفق به دریافت جایزه ملی انرژی های تجدید پذیر شده ایم .
مدیرعامل برق منطقه ای کرمان با اشاره به وضعیت تولید و مصرف در تابستان امسال گفت : حداکثر مصرف استان امسال 3160 مگاوات در ششم تیرماه بوده که 13 درصد رشد داشته و میزان تولید نیز 3230 مگاوات می باشد . وی اظهار داشت در تابستان گرم و سخت امسال به لطف خدا و همکاری خوب و مناسب بخش های مختلف از جمله صنایع – کشاورزی – خانگی در زمینه مصرف بهینه برق و مدیریت بار توانستیم تا این لحظه خاموشی با برنامه نداشته باشیم و اوج مصرف برق را بخوبی گذر نماییم.
وی گفت: اگر در مناطقی خاموشی ایجاد شده بدلیل ایجاد حادثه در شبکه های توزیع و انتقال بر اثر طوفان – رعد و برق و رگبار بوده و یا برای به مدار آوردن برخی تاسیسات از جمله پست و خطوط شبکه بوده که ناگزیر به خاموشی در ساعاتی از بامداد بودیم تا در طول روز خاموشی نداشته باشیم و مردم بتوانند در هوای گرم آرامش داشته باشند .
مدیرعامل برق منطقه ای کرمان در پایان صحبت های خود ضمن تقدیر و تشکر از همکاری مردم در مصرف بهینه برق و همچنین صبوری آنها در زمان های حادثه مخصوصاً در مناطق جنوب استان که در حوادث اخیر بر اثر طوفان برق مناطق آنها با مشکل مواجه شده بود ، گفت: انتظار داریم مردم خوب و شریف استان مصرف بهینه انرژی را سرلوحه کارها و برنامه های زندگی اجتماعی و روزمره خود قرار دهند و خادمان خود را در صنعت برق برای تامین انرژی پایدار و مطمئن یاری نمایند . مهندس حبیبی با اشاره به طرح پاداش گفت مشترکین خانگی تا پایان شهریور همچنان فرصت دارند تا با بهینه سازی مصرف خود را از مزایای این طرح بهره مند شوند و حتی قبض برق رایگان نیز دریافت نمایند . وی گفت از ابتدای خرداد تا پایان مرداد ماه بیش از 31 میلیارد تومان پاداش به مشترکین کم مصرف خانگی توسط شرکت های توزیع نیروی برق در استان پرداخت شده است .