حسین شهابی
چند سالی از تشکیل انجمن حمایت از توسعه و سرمایه گذاری استان کرمان که عمدتا با جلساتی سالیانه در تهران و با حضور مقامات سیاسی و جمعی از فرهیختگان و کرمانی های مقیم تهران برگزار میشود والبته تاکنون بجز انتشار چند ویژه نامه توانمندیها و اظهار دیدگاهها و معرفی برخی شرکتهای کرمانی و انتشار تصاویری از افراد شاخص دو جناح سیاسی نتایج مشخصی برای توسعه متوازن استان ندیده ایم یا گزارش نشده است .
صبح روز پنج شنبه هجدهم خردادماه ۱۴۰۲ با حضور قریب سی نفر از فرهیختگان و مدیران دیروز و سرمایه گذاران بافتی، رابری و ارزویی مقیم کرمان ، نشستی با هدف ایجاد انجمن توسعه و حمایت از سرمایه گذاری سرزمین ابر در محل تالار اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی استان کرمان برگزار شد .
در این نشست که به همت علی نقوی وحسن امیری تشکیل شد ابتدا این دو چهره فعال بخش خصوصی در اتاق بازرگانی پیرامون اهمیت تشکیل این نهاد صحبت کردند .
در ادامه مختار سلاجقه پیشگام ادبیات کرمان گفت: شهرستانهای ابر مانند مزرعه ای هستند که نیازمند سرکشی ،آب ، طراوت و بالندگی هستند .
سپس علی سلاجقه از مدیران ارشد صنعت مس گفت: بنده آمادگی دارم با توجه به تجربیاتی که در عرصه سرمایه گذاری صنعت دارم به توسعه شهرستانهای ابر کمک کنم.
پیروز ارجمند آهنگساز و مشاور گردشگری اظهار داشت : با توجه به توانمندیهای طبیعی و گردشگری و سرمایه انسانی که این شهرستانها دارند پیشنهاد میکنم به مقوله صنایع خلاق و تامین گروه مالی و سرمایه گذاري پرداخته شود .
رامبد اخلاص پور از مدیران فعال بخش کشاورزی گفت : مجموعه شرکت تعاونی سوم شعبان تجربه موفقیت آمیزی در بخش کشاورزی شهرستان بافت بوده و از ایجاد این انجمن فراگیر استقبال میکنیم.
عباس شفیعی بافتی از پیشکسوتان فرهیخته بافتی اظهار داشت : بنده و فرزندانم همواره به بافتی ماندن پسوند فامیل خود افتخار میکنیم و سخت کوشانه در جهت اهداف متعالی شهرستانهای ابر کار میکنیم.
هوشنگ کریمی از فعالان کسب وکار در کرمان گفت: معتقدم این انجمن میتواند با رویکرد غیرسیاسی ، از ظرفیت های گردشگری منطقه برای درآمد زایی بیشتر استفاده کند .
محمد تقی بختیاری نماینده اسبق مردم بافت رابر و ارزوییه در مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به اولویت های توسعه شهرستانهای ابر گفت : ابتدا باید این انجمن جایگاه قانونی خود را با ایجاد ساختار واهداف و وظایف مشخص تعریف کند و با استفاده از افراد توسعه یافته این نهاد را شکل داد .البته ضرورت دارد این انجمن علل تعطیلی ۲۸ پروژه ملی مطالعه و مصوب شده در شهرستانهای ابر را مطالبه نماید و با همراهی مدیران استانی و محلی آنها را به انجام رساند .
مجید نعمت الهی از فعالان رسانه در این نشست تاکید کرد: ابتدا باید چالش ها و موانع توسعه شهرستانهای ابر تبیین شود و البته معتقدم انجمن مشابه استانی در تهران تاکنون غیرشفاف عمل کرده است .
رضا کاویانی از فعالان تولید و فروش گردو اظهار داشت : شرکت تعاونی گردو در شهرستان بافت میتواند به بخش کشاورزی این انجمن کمک کند .
خلیل حاج محمدی از فعالان بخش خصوصی در زمینه گیاهان دارویی گفت: تجربه ایجاد کارخانه ای در گوغر و مرکز تحقیقات گل محمدی را برای تقویت انجمن مذکور به کار خواهم بست .
امیررضا کریمی کارشناس کانون کارشناسان رسمی دادگستری گفت: در زمینه های قضایی و حقوقی آمادگی خود را جهت تشکیل این انجمن منتقل خواهم کرد .
جواد سلطانی نژاد از مدیران جهاد نصر استان گفت : بنده آمادگی دارم در جهت تقویت این نهاد نوپا کمک نمایم .
مددی زاده گوغری در ادامه این نشست گفت : ضرورت دارد کارگروههای تخصصی انجمن تشکیل شود .
محسن غضنفری اظهار داشت: قطعا تشکیلات انجمن حمایت از توسعه و سرمایه گذاری در سرزمین ابر میتواند نقش مؤثري در کشف و شناسایی و بهره مندی از منابع انسانی عظیم این سه شهرستان ایفا نماید .
رضا امیرشکاری مدیر عامل نشانه آرشا در این جلسه گفت: بنده آمادگی دارم در زمینه آموزشهای عشایری و همچنین امور اجرایی انجمن کمک نمایم .
حسین شهابی مدیر مسوول پایان هفته رسانه زیست بوم کارافرینی و کسب وکار استان کرمان در این نشست گفت: خوشبختانه بنده به اتفاق جمعی از دوستان تجربیات موفقی در ایجاد کانون هنر بافت و موسسه خیریه نیک اندیشان رابر زمین داشته ودارم و تجربیات خویش را در برگزاری این گونه نشستهای توسعه ای در اختبار انجمن قرار خواهم داد و با توجه به تجربه روابط عمومی و رسانه ای که دارم به این انجمن نوپا کمک خواهم کرد .
آقای نقوی مدیر مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان گفت: باید از ظرفیت بانک ژنتیک شهرستانهای ابر بیشتر استفاده کنیم و همواره روحیه مطالبه گری را از طریق اینگونه انجمن های توسعه ای پیگیری کنیم .
مهدی سلاجقه از فعالان پیشگام بخش صنعت گفت : لازم است در بخش کارافرینی جوانان شهرستانهای ابر در بخشهای صنعت و معدن بیشتر تلاش کنیم .
جعفر رودری مدیر کل سابق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: پیشنهاد میشود گروههای مالی،اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی زیر مجموعه انجمن بصورت تخصصی شکل بگیرد و در ستاد راهبردی توسعه استان دیدگاههای اعضای انجمن بصورت مستمر طرح شود .
وی برای نمونه به ضرورت ایجاد پست برق در شهرستان رابر و جاده مستقیم رابر شیرینک اشاره کرد و گفت : این انجمن میتواند به این گونه پیش نیازها و زیرساختهای مهم در رابر و دیگر شهرستانهای ابر کمک کند که امور عملیاتی آنها سرعت یابد .
آقای میرخواجویی از مدیران سازمان راهداری گفت : گروههای تخصصی بایستی شکل گیرد .
مرجان شاکری مدیر کل سابق محیط زیست استان گفت : امروزه اهمیت مسائل زیست محیطی بر هیچ کس پوشیده نیست و بنده در این زمینه به انجمن کمک میکنم و پیشنهاد میشود از زنان فرهیخته شهرستانهای ابر در انجمن بیشتر استفاده شود .
آقای ملک محمدی در ادامه گفت: ضرورت دارد انجمن علاوه بر استفاده از متخصصان هر بخش، تکلیف ارتباط خود با سایر نهادها را روشن کند و ضمن آسیب شناسی دلایل عدم موفقیت نهادسازی توسعه گرا در شهرستانهای ابر ، انجمن در جهت رفع موانع توسعه و تقویت مطالبه گری و افرایش سرمایه گذاری بکوشد.
ارمان سلاجقه از فعالان بخش خصوصی گفت : پیشنهاد میشود هر یک از شهرستانهای ابر در ابتدا با استفاده از منابع انسانی خودشان انجمنی را شکل دهند و سپس نمایندگان این سه انجمن در قالب جدید حرکت کنند .
محمد شهابی نژاد پزشک و فعال در بخش سرمایه گذاری سلامت گفت: شایسته است گروه سلامت نیز در انجمن تشکیل شود زیرا فقط بر اساس اطلاعات بدست آمده قریب ۳۵۰۰ پزشک شهرستان بافت پرورش داده است .
شایسته جعفری مشاور مدیر کل سازمان انتقال خون استان گفت : انجمن میتواند بستری فراهم کند که در آینده سازمان انتقال خون در سه شهرستان بافت رابر و ارزوییه نمایندگی سیار و بعد ساختمان و تجهیزات مجزا داشته باشد .
علی نقوی رئیس کمیسیون زیربنایی اتاق بازرگانی کرمان در پایان گفت : به امید خداوند متعال و همفکری نخبگان و همکاری اتاق بازرگانی این انجمن را با تشکیل ساختارهای لازم ایجاد خواهیم کرد و از ظرفیت منابع انسانی ابریهای شهرستانها و مقیم کرمان و تهران و خارج از کشور باید در این انجمن بهره برد .