مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه پنجاه مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان در حال احداث داریم گفت: 5 پروژۀ برقی هفتۀ دولت در کرمان به بهره برداری می رسد.
حبیبی در پاسخ به سوال خبرنگار پایان هفته رسانه زیست بوم کارافرینی و کسب وکار درباره وضعیت برق در شهرستان رابر گفت : پست فوق توزیع رابر که تجهیزات و سیم ها از سال قبل خریداری شده و مسیریابی انجام شده و مشاور در حال انجام امور است عملیات اجرایی این پست ۱۳۲ کیلومتر ولتی تا دو سال آینده به اتمام خواهد رسید .
وی ادامه داد: برای تامین بار صنایع استان کرمان برنامهریزی صورت گرفته و جهت احداث دو هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و 650 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، بر اساس تفاهمنامۀ بین وزارت صمت و وزارت نیرو، در استان انجام شده که تا پایان این دولت به بهرهبرداری خواهد رسید.
مهندس حبیبی با اشاره به مزیتهای تولید برق توسط نیروگاههای تجدیدپذیر در کرمان با توجه به تابش خورشید، ارتفاع، هوای مناسب و پاکی هوا، ادامه داد: «در حال حاضر 71.8 مگاوات ظرفیت نصبشده در نیروگاههای بالای یک مگاوات و 25 مگاوات ظرفیت نصبشده محدود به انشعاب بهصورت خانگی در استان وجود دارد».
مدیر عامل برق منطقه ای کرمان همچنین با اشاره به پروژههای قابل افتتاح صنعت برق در هفتۀ دولت، عنوان کرد: پنج پروژۀ فوقتوزیع و انتقال با اعتبار 354 میلیارد تومان در هفتۀ دولت در صنعت برق کرمان افتتاح میشود و عملیات اجرایی شش پروژه نیز با اعتبار 897 میلیارد تومان آغاز خواهد شد.
مهندس حبیبی سوم شهریورماه در کنفرانس خبری به مناسبت هفتۀ دولت عنوان کرد: «ظرفیت نصبشدۀ استان در بخش تولید برق، 4 هزار و 195 مگاوات است که از این میزان، 3 هزار و 334 مگاوات تولید عملی است.
وی ادامه داد: «میزان مصرف استان در زمان بار، حدود سههزار و 100 مگاوات است و خوشبختانه در استان کرمان تراز تولید و مصرف مثبت است و ما توان تولید بیش از نیاز استان را داریم.
حبیبی اظهار داشت : این میزان مصرف از طریق 9 هزار کیلومتر شبکه انتقال فوقتوزیع و از طریق 140 پست انتقال و فوقتوزیع با ظرفیت بیش از 16 هزار مگاوات آمپر تامین میشود.
مهندس حبیبی با بیان اینکه 45 درصد مصرف انرژی استان در سال گذشته در بخش صنعت بوده است، گفت: «23 درصد مصرف برق در حوزۀ کشاورزی، 22 درصد در بخش خانگی و مابقی در سایر مصارف ازجمله تجاری، روشنایی معابر و عمومی بوده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان تاکید کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، 524 میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان کرمان صورت گرفته و 345 مگاوات ظرفیت تولید استان افزوده شده است که 320 مگاوات در نیروگاه سیکل ترکیبی زرند و 25 مگاوات در نیروگاه تجدیدپذیر استان کرمان تولید شده است.
وی گفت: دو خط 400 کیلوولت جیرفت – بم با 90 کیلومتر مدار و خط 400 کیلومتر ارتباطی پست خبر در منطقۀ ارزوئیه با 50 کیلومتر مدارخط، مراحل پایانی خود را سپری میکنند و ظرف یک ماه آینده به مدار شبکه وصل خواهند شد و ارتقا خوبی در بحث انتقال توان در استان ایجاد میکنند.
حبیبی افزود: خوشبختانه در بخش انتقال فوقتوزیع مشکلی برای تامین بار مشترکین خانگی، صنعتی و تجاری نداریم و امکان توسعه در همۀ این بخشها وجود دارد.
حبیبی در ادامه با بیان اینکه صنعت برق همواره نیازمند کمک و همراهی مردم می باشد، گفت: سال گذشته نسبت به سال 1399، در پیک بار 13 درصد رشد مصرف در استان کرمان داشتیم که بخشی از آن صنعتی بوده و بخشی نیز در خانگی و کشاورزی بوده است.
حبیبی تاکید کرد: مدیریت مصرف منحصر به فصل تابستان و پیک بار نیست زیرا برای تولید برق از زیرساختها و منابع انرژی کشور استفاده میشود و هرچه استفاده از این منابع کنترل و بهینه باشد، به توسعۀ کشور کمک خواهد کرد.