به گزارش پایان هفته رسانه زیست بوم کارافرینی وکسب وکار : رئیس پلیس راه ناجا با اشاره به اینکه در محدودیت های کرونایی از سوی پلیس فقط یک درصد از مردم اعمال قانون شدند و مابقی همکاری بسیار خوبی با پلیس داشتند گفت: به طورکل فراوانی سوانح رانندگی در کشور کم اما شدت حوادث افزایش یافته است.
سرهنگ”هادی امیدوار”در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان با گرامیداشت یاد شهدا اظهار داشت: پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا متولی اجرای مقررات حوزه ترددهای کشور بوده و در حوزه تسهیل عبور و مرور وظیفه قانونی دارد و تسهیل در ترددها نیز هدف مهم دیگر پلیس است تا مردم با گره ترافیکی و راه بندان روبهرو نشوند.
رئیس پلیسراه ناجا با اشاره به اینکه کاهش تصادفات یک بحث مهم است که پلیس آن را پیگیری میکند عنوان کرد: سالانه حدود 17 هزار نفر در راهها و شهرهای کشور بر اثر تصادفات جان خود را از دست میدهند و حدود 400 هزار نفر نیز در تصادفات کشور مجروح میشوند که این مسئله هزینههای روحی، روانی، درمانی و اقتصادی زیادی بر مردم و کشور تحمیل میکند.
سرهنگ”امیدوار”با بیان اینکه شمارهگذاری خودروها و صدور گواهینامه از برنامههای خدماتی پلیس به مردم است، گفت: پلیس در خدمت به مردم به سمت هوشمندسازی خدمات رفته و استفاده از سامانههای کنترل ترافیک و سامانههای نظارتی در دستور کار پلیس و اقداماتی در این حوزه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال 99 مأموریت پلیس به سمت محدودیتهای کرونایی رفت، افزود: بیش از 30 درصد از توان پلیس در اجرای مأموریتهای کرونایی به کار گرفته شد و می توان گفت فقط یک درصد از مردم اعمال قانون شدند و مابقی همکاری بسیار خوبی با پلیس داشتند که جا دارد از همراهی مردم در اجرای محدودیتهای ترافیکی حوزه کرونا تشکر کنیم.
رئیس پلیسراه کشور با بیان اینکه در کاهش تصادفات، مدیریت و ایمنی ترافیک بسیار اهمیت دارد که پلیس آن را با جدیت بیشتری دنبال میکند، ادامه داد: از حدود 28 هزار تلفات در سالهای 84 امروز به کمتر از 17 هزار نفر در سال رسیدهایم و رتبه استان کرمان در حوزه کاهش سوانح رانندگی دهم کشوری است.
وی با اشاره به اینکه راننده و عامل انسانی، راهها و جادهها و ایمنی خودرو در تلفات جادهای نقش دارند عنوان کرد: دلیل حدود 70 تا 75 درصد حوادث رانندگی خطای انسانی و راننده است؛ جاده و بزرگراه ها را نیز انسان ها می سازند پس این عوارض ساخت بشر هستند که گاهی حادثه ساز می شوند.
رئیس پلیسراه ناجا با بیان اینکه در سال جاری حضور پلیس در مبادی شهرها بهدلیل کرونا متمرکزتر شده است افزود: امروز رفتار ترافیکی رانندگان تغییر کرده و به طور کل فراوانی حوادث ترافیکی در کشور کم اما شدت حوادث زیاد شده است؛ در مواردی همچون ورود فرد در حال صحبت با موبایل به سواره رو و تصادف با خودروهای عبوری چه کسی را می توان مقصر دانست به جز اینکه رفتارهای ترافیکی و عادت های روزمره خود را اصلاح کنیم.
وی با اشاره به اینکه ترافیک در کشور 15 تا 20 درصد کاهش پیدا کرده است، عنوان کرد: برخورد قاطع با 6 تخلف حادثهساز سرعت و سبقت غیرمجاز، انحراف و تجاوز به چپ جاده، عدم استفاده از کمربند ایمنی، استفاده از تلفن همراه و نقص فنی وسیله نقلیه در دستور کار پلیس است و پلیس با این تخلفات بدون اغماض برخورد میکند.
سرهنگ”امیدوار”با اشاره به اینکه فرهنگ ترافیکی باید از مدارس و دوران دانش آموزی آموزش داده شود بیان کرد: دانش آموز امروز، راننده فردای کشور است و نیاز است که یک محتوای درسی برای آن تهیه و در مدارس آموزش داده شود که در این میان دلیل شمار بالای واژگونی ها در استان کرمان کویری بودن گستره زیادی از این استان است که باعث خستگی و خواب آلودگی رانندگان می شود و در این رابطه هر فردی که احساس خستگی و ناتوانی می کند باید از رانندگی نیز خودداری کند.
رئیس پلیسراه کشور ضمن پاسخگویی به سوالات خبرنگاران یادآور شد: تمام مبالغ جریمه به خزانه دولت واریز و به برخی اعتبارات شهرداریها، اداره راهداری و حمل و نقل جادهای به جهت هزینه در امور ایمنی و برخی اعتبارات حوزه جبران خسارات واریز میشود.
عملکرد پلیس کرمان در حوزه ترافیک قابل تقدیر است
-رئیس پلیس راه ناجا عملکرد پلیس کرمان را در حوزه مدیریت امور ترافیکی قابل تقدیر دانست و گفت: در نظر داریم سطح پاسگاه های پلیس راه استان پهناور کرمان را ارتقاء دهیم.
سرهنگ”هادی امیدوار”در نشست با فرمانده انتظامی استان اظهار داشت: چندین استان واقع در جنوب، شرق و شمال استان و از جمله استان کرمان در حوزه مسائل ترافیکی، شرایط و وضعیت خاصی دارند و بر حوزه ترافیک کشوری اثرگذار هستند.
وی افزود: در این میان هر چند که شیوع ویروس کرونا و محدودیت های تردد ناشی از آن تغییرات معناداری را در اعداد و ارقام وقوع تصادفات ایجاد کرد اما تلاش می کنیم جلساتی را به صورت چهره به چهره با کارکنان زحمتکش پلیس راه و دیگر متولیان حوزه ترافیک در سطح تمام استان ها داشته باشیم و مسائلی که به امنیت تردد و سلامت هموطنانمان کمک می کند را برای این عزیزان تشریح کنیم.
سرهنگ”امیدوار” با اشاره به اینکه شخص فرمانده انتظامی استان کرمان در حوزه اجرا و دنبال کردن امور ترافیکی پیشرو و پیشقدم هستند بیان داشت: حضور مضاعف کارکنان پلیس راه و راهور در معابر درون و برون شهری نمایانگر اوج خدمت رسانی به شهروندان است.
وی ادامه داد: در سطح استان کرمان پاسگاه های درجه یک کم تعداد هستند و نیاز است بنا به دلایل مختلف از جمله تبدیل شدن روستاها به بخش یا شهر، ارتقا یابند که در جهت بهبود وضعیت اماکن پلیس راه در نظر داریم سطح پاسگاه های پلیس راه استان پهناور کرمان را ارتقاء دهیم.
سرهنگ”امیدوار” گفت: بخشی از حوزه کاری پلیس باید به سمت بهره گیری بیشتر از سامانه های هوشمند و پایش تصویری برود و بخش مهم دیگری را نیز از طریق فرهنگ سازی در حوزه ترافیک دنبال کنیم.
فرمانده انتظامی استان نیز در این نشست گفت: استان کرمان یکی از نقاط پهناور کشور با برخورداری از پهنای گسترده کویر است که این دو مورد بر حجم ترددها و حوادث رانندگی اثر می گذارند.
سردار”عبدالرضا ناظری”افزود: در این میان در کنار اجرای طرح ها و تدابیر نظم و امنیت انتظامی همواره به طرح های ترافیکی برای کاهش سوانح و حوادث رانندگی نیز توجه زیادی داشته ایم که کاهش تلفات حوادث رانندگی در سال جاری و سال قبل نتیجه این رویکردها است اما هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم.
وی بیان داشت: در این میان لازم است طرح های ترافیکی در ابعاد وسیع تری و با مشارکت چندین استان همجوار اجرا شوند تا به نتایج بهتری در حوزه کاهش سوانح رانندگی دست یابیم و به سبب گستردگی حوزه استان کرمان در زمینه ارتقاء پاسگاه های پلیس راه استان نیز اقدامات و پیگیری های لازم انجام گیرد.