به گزارش خبرنگار پایان هفته رسانه زیست بوم کارآفرینی و کسب و کار استان کرمان دکتر علی اصغر عباسی -مدیرعامل انجمن حمایت ازبیماران دیابتی عرفان سلامت کرمان ۲۸ بهمن ماه ۹۹ در یادداشتی به این رسانه نوشت :
چرا انسولین اهمیت دارد؟
میدانیم که امروزه از دیابت بعنوان سونامی سلامت یاد میشود.در تفسیر این پدیده باید گفت که درهمه کشورهای دنیا ، دیابت بعنوان مهمترین بیماری غیر واگیر ، بیشترین هزینه بهداشت ودرمان رابخود اختصاص داده و کمترین بازده درمانی را داراست.
با نگاهی گذرا به عوارض بیماری دیابت ، و ناتوانی فردی واجتماعی ناشی از آن میتوان به اهمیت پیشگیری از ایجاد آنها پی برد.
آنچه در طی تحقیقات سالهای اخیر درعلم پزشکی مورد بررسی قرارگرفته راههای کنترل مناسبتر دیابت برای کمترکردن هزینه های ناشی از عوارض این بیماری مزمن بوده است.
دراین بین ، انسولین بعنوان مهمترین وتاثیرگذارترین داروی دیابت درسراسر دنیا شناخته شده و درکشورهای توسعه یافته بیش از ۴۵ تا ۶۰ درصد بیماران دیابتی تحت درمان با آن هستند ، اما متاسفانه در کشور مااین آمار به کمتر از ۲۵ درصد موارد میرسد که البته دلایل آن دراین نوشتار قابل بحث نیست.
از حدود دوسال گذشته دسترسی به این داروی پر اهمیت ، دچارفراز ونشیبهایی شده و احساس امنیت بیماران وپزشکان این حوزه درمانی را به مخاطره انداخته است ، تا جاییکه در ماههای اخیر ، بدلیل عدم اختصاص ارز دارویی مناسب به شرکتهای وارد کننده ، که اغلب مرتبط با همان شرکتهای تولیدی دارو بوده وتضمین واردات مناسب را داده بودند،سبب شده تا کمبود انسولین به اوج خود برسد و در روزهای اخیر با تاثیر منفی در کنترل دیابت بیماران ، درمان آنها را با چالش اساسی روبرو کرده است.
هرچند عوارض این مسئله ممکن است در ماهها یا سالهای آینده خود را نشان دهد ، اما توجه به آمار بیش از ۲۵ درصد بیماران دیابتی درافراد بالای ۶۰ سال ، زنگ خطری برای جامعه سالمندی ایران به حساب می آید که باراقتصادی سنگینی بر دوش سازمانهای بیمه گر و دولت در سالهای آینده خواهدبود.
عدم توانایی شرکتهای تولیدکننده انسولین داخلی درتولیدوارائه انسولین آنالوگ که تفاوتهای قابل توجه با نوع انسانی یاهمان انواع سنتی خود دارد ، وازطرفی عدم توانایی این شرکتها در تولید کافی همان نوع انسانی هم برکسی پوشیده نیست واین روزها علیرغم تضمین این شرکتها ، میزان کافی ومناسب از این نوع انسولین هم دردسترس بیماران نیست.
دراین شرایط به نظر میرسد، بازنگری در سیاستهای ارزی دولت در مورد دارو ، میتواند به رفع بحران موجود کمک کند.