در ارتباط ویدئوکنفرانس با رئیس جمهور دکتر روحانی و با حضور وزیر صمت، استاندار کرمان، نمایندگان مجلس، مدیران شهرستان و استان، پروژه انتقال آب از خلیج فارس به گلگهر به بهرهبرداری رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، در سی و یکمین مراسم افتتاح پروژههای ملی با عنوان ” تدبیر و امید، برای جهش تولید” و در ارتباط ویدئوکنفرانس رئیس جمهور، فاز اول سایت شیرینسازی آب و فاز نخست خط اول انتقال آب از خلیج فارس به استانهای کرمان و یزد به بهرهبرداری رسید.
خط اول این پروژه عظیم از سال 95 آغاز شده و فاز نخست آن از خلیج فارس تا شرکت معدنی و صنعتی گلگهر سیرجان به طول 305 کیلومتر را شامل میشود و 45 میلیون مترمکعب آب در سال به این مجموعه اختصاص خواهد یافت.
علیرضا رزمحسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت در این آیین با بیان اینکه امروز روز تاریخی و مبارکی برای ملت ایران است، گفت: پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی از نادر پروژههایی است که در منطقه خاورمیانه اجرا شده و بزرگترین پروژه آبی خاکی ایران است.
وی ادامه داد: همان طور که گذشتگان ما 2 هزار سال قبل قناتهایی را در دل کویر و فلات مرکزی ایران حفر کرده و آب را روی زمین برای شرب و حیات و کشاورزی آوردند ، امروز نسل ما و در عصر جمهوری اسلامی ایران بزرگترین انتقال آب از دریا به فلات مرکزی اجرا شده و به یادگار خواهد ماند. رزمحسینی افزود: شعار “ما می توانیم” در این پروژه اجرا شده و پروژهای باورنکردنی امروز حیرت و شگفتی همه را به دنبال دارد، خیلیها منفیگرایانه به این پروژه نگاه میکردند، اما امروز مفتخریم در نظام جمهوری اسلامی پروژه به بهرهبرداری میرسد. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی بدون یک ریال دولتی بهرهبرداری میرسد و نمونه واقعی توسعهایی توسط شرکتهای صنعتی و معدنی و بانکی است. رزمحسینی ادامه داد: 194 شرکت داخلی در 15 استان در این پروژه مشارکت داشتند و روزانه 8 هزار نفر در این پروژه طی سالهای اجرایی مشغول کار بودند. وی به طراحی و اجرای این پروژه بزرگ توسط دانش بومی اشاره داشت و افزود: آب پایداری برای صنایع و حتی شرب منطقه رقم خورده است و این پروژه میتواند پسانداز آب را در کشور داشته باشد و عدم استفاده از سفرههای آب زیرزمینی را تا 180 میلیون مترمکعب خواهیم داشت. رزمحسینی ابراز داشت: صرفه اقتصادی این پروژه دارد که آب را در کنار معدن بیاوریم و الگوی موفق و خوبی باشد. وزیر صمت، همکاری منسجم بین بخشهای مختلف دولت اعم از وزارت نیرو، وزارت کشاورزی، سازمان محیط زیست، صندوق توسعه ملی و مدیران منطقهای و محلی را قابل تقدیر دانست و بیان کرد: مدیران منطقهای از جمله استانداران کرمان هرمزگان و یزد نقش اساسی در اجرای این پروژه داشتند و نمایندگان مجلس نیز نقش مهمی ایفا کردند. وی تصریح کرد: انتقال آب از خلیج فارس ایدهای از دولت نبود، بلکه با هزینه شرکت ها و بخش خصوصی به اجرا گذاشته و امروز آغاز شد و نشان میدهد که میشود ایدههای باورنکردنی در وزارتخانه مورد توجه قرار گیرد. رزمحسینی گفت: پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران توسط مدیران شجاع اجرا شد و مدیران عامل کنونی و اسبق مس سرچشمه، گل گهر و چادرملو در اجرای آن حاضر شدند. وی افزود: وزارت صمت رسالت خود میداند کشور را با شرکتهای توسعهگرای صنعتی و معدنی بسازد و این آب برای تمام صنایع حتی خودروسازی و شهرکهای صنعتی صرفه دارد. رزمحسینی گفت: باید مبلغ این امر باشیم و وزرات نیرو مشوق باشد که همه صنایع بتوانند از آب شیرین شده استفاده کرده و برای استانهای یزد و اصفهان و سمنان برده شود. وزیر صمت همچنین از مطالعه انتقال آب از دریای عمان به سیستان،خراسان جنوبی و خراسان رضوی خبر داد.