به گزارش خبرنگار پایان هفته رسانه زیست بوم کارافرینی وکسب وکار : طبیب زاده رییس اتاق کرمان گفت: بهبود فضای کسب و کار لازمه توسعه اقتصاد استان است اما متاسفانه از سال 96 تاکنون در شاخصهای مربوط به فضای کسب و کار، رتبه کرمان کاهش یافته است.
سیدمهدی طبیب زاده در پنجاه و سومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع برنامههای تحقق جهش تولید به ویژه بررسی فضای کسب و کار استان و راهکارهای بهبود آن، افزود: در بهار سال جاری کرمان رتبه 29 کشور را از نظر فضای کسب و کار داشته و فقط دو استان تهران و سیستان و بلوچستان پایین تر از کرمان قرار دارند که این جایگاه زیبنده استان نیست. وی با بیان اینکه این جایگاه نشانهای برای فعالیت سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در استان خواهد بود، ادامه داد: اتاق کرمان مسئول پایش فضای کسب و کار و دستگاه های حکومتی و اجرایی مسئول بهبود این فضا هستند که برای رسیدن به این مهم نیاز به همت والا و تلاش مضاعف همگان در کنار یکدیگر داریم.
طبیب زاده، اظهار کرد: همراهی با فعالان اقتصادی از سوی همه دستگاهها در سطح مدیریتی به صورت عالی وجود دارد اما این پرسش مطرح است که چرا فضای کسب و کار در استان بهبود نمی یابد؟ انتظار این است اگر انتقادی به حق و صحیح بیان می شود آن را بپذیرند و نخواهند با منتقدان برخورد کنند. رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: فضای کسب و کار استان مناسب نیست و بخش های مختلف نباید در این فضا در تقابل با یکدیگر قرار بگیرند بلکه باید نسبت به این موضوع حساسیت لازم برای اصلاح مشکلات ایجاد شود. وی از استاندار کرمان و دادستان کرمان درخواست کرد تا طی نامهای رسمی بر اجرای مصوبات شورای گفت و گو توسط دستگاههای مختلف تاکید کنند و این اقدام مهم توسط برخی استان ها نیز انجام شده است.
اگر اقدامات انجام شده موثر نبوده باید تغییر روش داد
در ادامه این نشست استاندار کرمان با تاکید بر اینکه برای تسهیل در روند صدور مجوزها و بهبود فضای کسب و کار تلاش کردهایم، گفت: باید ارزیابی و پایش صحیح انجام شود تا اگر اقدامات انجام شده موثر نبوده، تغییر شیوه و روش صورت گیرد. محمدجواد فدائی، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما از راهاندازی پنجره واحد فیزیکی و الکترونیکی این بوده که به روند صدور مجوزها سرعت ببخشیم تا به واسطه آن فضای کسب و کار استان بهبود یابد.
وی ادامه داد: مستند بودن و صحت گزارشها و پژوهشها برای ما اهمیت بسیاری دارد تا بتوان براساس آنها تصمیم گیریهای مهم استان را انجام داد. استاندار کرمان، با اشاره به رتبه بندی فضای کسب و کار استان ها گفت: رتبهبندی با امتیازدهی متفاوت است، در بعضی موارد امتیازهای کسب شده بسیار به هم نزدیک است و رتبهبندی ها با تفاوت امتیاز بسیار کم صورت می گیرد.
ضمانت اجرایی در خصوص حمایت از تولید وجود ندارد
دادستان کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: از 10 مانع بهبود فضای کسب و کار 9 مورد مربوط به حاکمیت است که ما باید آنها را برطرف کنیم زیرا با توجه به وجود برخی محدودیت ها تنها راه ما برای توسعه، پرداختن به تولید است. دادخدا سالاری افزود: اگر قرار باشد نشست هایی برگزار و مصوبات آن اجرایی نشود، مشکلات برطرف نمیشود و در این رابطه نظارت نهادهای بازرسی و نظارتی ضروری است.
وی ادامه داد: مجوزها باید توسط حاکمیت به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی داده شود و همه نسبت به تولید احساس تکلیف داشته باشند. سالاری، با بیان اینکه به نظر می رسد ضمانت اجرایی در خصوص حمایت از تولید وجود ندارد و سازمان متولی تسریع کننده در تولید به وظیفه خود عمل نمیکند، اظهار کرد: پیشنهاد می شود برخی قوانین کیفری بازدارنده برای ترک فعل در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.
بازنگری قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار در کمیسیون اقتصادی مجلس
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز از بازنگری قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار در کمیسیون اقتصادی مجلس و مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: پیش نویس اصلاحیه این قانون آماده شده است. محمدرضا پورابراهیمی افزود: عوامل و سنجشها نشان می دهد روند فضای کسب و کار در کرمان رو به بهبود نیست و باید این موضوع را بپذیریم و معایب و موانع بهبود این فضا را برطرف کنیم.(اتاق بازرگانی کرمان)