به گزارش خبرنگار رسانه زیست بوم کارافرینی وکسب وکار استان کرمان پایان هفته : یدالله موحد در جمع اصناف کرمان به مناسبت روز اصناف و همزمان با نخستین روز از هفته قوه قضاییه افزود: شهید بهشتی یکی از یاران برجسته امام راحل در ایام مبارزات ستمشاهی و دوران کوران انقلاب و دوران تثبیت نظام بوده اند و نقش کم نظیری را در ین دوران ایفا کرده اند.
وی با بیان این مطلب که شهید بهشتی شخصیتی بی نظیر و جامع الاطراف بودند، اظهارداشت: شهید بهشتی در زمان خود در عرصه سیاست، به عنوان سیاست مدار تیزهوش، متدین و کارآمد مطرح بودو در حوزه اقتصاد و فرهنگ و سایر حوزه ها نیز نام و افکار ایشان همواره می درخشیده است.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان با اشاره به این مطلب که در عرصه قضا و عدالت یک کار کم سابقه ای از سوی ایت الله بهشتی انجام شده است، خاطرنشان کرد: نظام قوه قضاییه در ابتدای انقلاب میراث دار نظام قضایی مربوط به نام سلطه و رژیم ستمشاهی و بسیاری از قوانین برگرفته از قوانین کشورهای اروپایی بود و تناسبی با مبانی اسلامی و دینی نداشت و علی القاعده باید تغییرات اساسی و بنیادین در این نظام رخ می داد.
موحد ادامه داد: در شرایط حاکم بر جامعه پس از انقلاب و وجود برخی نا به سامانیها در کشور ، ساماندهی قوه قضاییه کار سختی بود و بنا بود ساختار متناسب با قانون اساسی و دین مبین اسلام در کشور پایه ریزی شود و امام راحل با تیزبینی و درایت خود بهترین چهره و مدیر را برای این ماموریت سنگین انتخاب کردند.
وی گفت: شهید بهشتی در مقطع کوتاه مدیریت خود در قوه قضاییه که کمتر از 16 ماه بوده است، بنیان هایی را در نظام قضایی پایه گذاری کردند که همواره قوه قضاییه بر اساس این پایه های محکم می تواند حرکات و تحولات بزرگی را ایجاد کند.
وی اظهارداشت: شهید بهشتی تنها چهره ای قضایی نبود و در هر حوزه ای که بررسی شود تبلور اندیشه ها و تفکرات دینی و آینده نگری ایشان در تمامی ابعاد قابل مشاهده است.
رییس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد: شهید بهشتی مدیری کارآمد، با بصیرت، هوشیار و فقیه عالی قدر با اندیشه های بسیار عمیق بودند و به همین دلیل کینه و عناد دشمنان و عناصر نفاق متوجه ایشان شد و از این رو دشمنان همواره تلاش می کردند که این شهید گرانقدر را ترور شخصیتی کنند وبه همین دلیل در دوران حیات خود مورد تهاجمات گسترده قرار گرفتند و در نهایت در هفتم تیرماه به شهادت رسیدند.
موحد خاطرنشان کرد: هر کدام از شهدای هفتم تیرماه یک سرمایه برای ملت و برای مدیریت عرصه های مختلف کشور و در راس آنها شهید بهشتی بودند و قوه قضاییه افتخار دارد که گرامیداشت آن آمیخته با سالروز شهادت شهید بهشتی است.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که نخستین روز از هفته قوه قضاییه به عنوان احیای حقوق عامه و مبارزه با فساد نامگذاری شده است، تاکید کرد: حقوق عامه گستره وسیعی دارد و ابعاد مختلف زندگی سیاسی و اجتماعی افراد را شامل می شود.
موحد با اشاره به این مطلب که همه اجزای حاکمیت از جمله قوه قضاییه برای احیای حقوق عامه وظیفه دارند، گفت: اقامه قسط و عدل، دفاع از از آزادی های مشروع مردم، امنیت، سلامت، آموزش و …. جز حقوق مردم است و قوه قضاییه نیز در کنار سایر قوا بر اساس وظایف ذاتی خود مکلف به احیای این حقوق عمومی است.
وی بااشاره به بعد سلبی حقوق عامه گفت: فساد بزرگترین آسیب برای رشد فضایل اخلاقی است و دستگاه های تقنینی و اجرایی وظایف سنگینی برای مبارزه با فساد و از بین بردن منفذهای فساد در ساختارهای اجرایی بر عهده دارند و در ادامه مبارزه با فاسد در درون قوه قضاییه و برون قوه قضاییه بر عهده این رکن حاکمیت است.
رییس شورای قضایی استان کرمان تصریح کرد: مبارزه با فساد یک وجه جدی احیای حقوق عامه می باشد و از جمله حقوق اساسی مردم این است که از نظام اداری و اجرایی و فرایندهای اداری سالم بهره مند باشند و این بخش از وظایف مهم قوه قضاییه امروز مورد توجه ریاست قوه قضاییه در راستای تحول قرار گرفته است.
موحد افزود: اولین اقدام تحولی در قوه قضاییه انتصاب یکی از قضات برجسته به عنوان ریاست این قوه بوده است که خود یک تحول به شمار می رود زیرا ریاست کنونی قوه قضاییه، امر قضا، ظرافت ها و نقاط ضعف و قوت این قوه را به خوبی می شناسند.
وی ادامه داد: دومین موضوع تحولی در قوه قضاییه این است که این قوه در جایگاه خود قرار گیرد که در حال حاضر در این مسیر حرکت می کند تا این قوه در مقر خود نشسته و به وظایف خود بپردازد.
رییس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: قبلا یکی از آسیبها ی مطرح شده این بود که قوه قضاییه بیشتر از آنکه به وظایف خود بپردازد به امور دیگری می پرداخت و امروز ریاست قوه قضاییه تلاش می کند که این قوه را در تراز نظام به پیش ببرد.
موحد با بیان این مطلب که مردمی بودن از اولویت های قوه قضاییه به شمار می رود، تاکید کرد: قوه قضاییه باید با لایه های مختلف به ویژه نخبگان جامعه ارتباط برقرار کند.(روابط عمومی دادگستری)