برخلاف تصور عمومی که فضای کسب و کار همان اکوسیستم کار و کارافرینی است باید متذکر شوم که فضای کسب و کار در تعاریف استاندارد ؛ شامل عوامل خارج از کنترلی است که بر عملکرد بنگاههای اقنصادی تاثیر می گذارد و بهبود این فضا از فاکتورهای استراتژیک توسعه اقتصادی هر کشور است ؛ در میان این عوامل اثر گذار ؛ ضریب مشارکت بانوان امروزه در کلیه کشورهای پیشرفته یکی از عوامل غیر قابل چشم پوشی دراثر گذاری بر فاکتورهای بهبود فضای کسب و کار است . بطوریکه امروزه در جوامع پیشرفته به یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی مبدل گشته ؛ پس ادعای توسعه اقتصادی بدون برطرف کردن خلاء حضور فعال بانوان در شاعبه باقی خواهد ماند . در این میان لازم است با توجه به حدود و لزوم رعایت شان رفیع بانوی اسلامی و فرهنگ و آداب غنی هر خطه از ایران عزیزمان عرصه را برای حضور بانوان آن خطه منعطف و محیا سازیم ، تا زنان همراه و موازی با مسئولیت حساس خود درخانواده بتوانند بیشترین حضور را به صورت حضوری یا حتی در بسیاری مواقع غیر حضوری و به صورت دورکاری در عرصه ی اقتصاد و مدیریت بنگاهای کوچک و بزرگ اقتصادی داشته باشند . این مرکز نیز با چنین رویکردی ایجاد و راه اندازی گردیده است .
این مرکز چگونه شکل گرفته و از چه زمانی شروع به کار کرده ؟
مرکز رشد کسب و کار بانوان با ایده ی اولیه ای که از سوی اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان و سرکار خانم دکتر حسینی عزیز مدیرکل محترم اموربانوان مطرح گردید استارت زده شد ، اساسنامه ای در این خصوص تنظیم و با پیگیریهای مستمر و دلسوزانه خانم دکتر تفاهماتی با پارک علم و فن آوری استان کرمان عقد گردید ، که در نهایت با حمایت مالی و معنوی معاونت بانوان معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری و تخصیص اعتباراتی از سوی جناب آقای دکتر ستاری معاون محترم علمی و فن آوری رییس جهمور ؛ این ایده اجرایی و به مرحله بهره برداری رسید . لازم به ذکر است این مرکز اولین و تنها مرکز رشد تخصصی بانوان در ایران می باشد و با افتخار بانوان کرمانی اولین بانوانی هستند که شانس بهره مندی از این فرصت دا دارند .
مرکز رشد بانوان استان کرمان عملا از شهرویور ماه 98 به صورت رسمی افتتاح شده و زیر نظر پارک علم و فناوری و در ساختمان مستقل مرکز رشد بانوان معالیت می نماید .
چه فعالیت هایی در حال حاضر در این مرکز انجام میشه ؟
در حال حاضر مرکز رشد بانوان باپذیرش حدود 15 هسته فن آورانه یعنی تیم هایی که مدیر یا صاحب ایده ی آنها یک بانو بوده ، در زمینه های ؛ تولید مواد شیمیایی- تولید لوازم آرایشی و بهداشتنی – خلاقیت های دکوراتیو –تولیدات دارویی- روانشناسی – برق و الکترونیک – مکانیک- صتایع غذایی – بسته بندی – انیمیشن – فیلمسازی و …درحال فعالیت هست که همچنین پذیرای ایده های جدید هم هستیم .
این تیم ها طبق چارتی که در همین گزارش نمایش داده شده مراحل پذیرش ، مشاوره های عمومی کسب و کار و تخصصی ایده محوری خود را طی نموده و با نظارت کارشناسان و خبرگان رشته کاری خود تا تجاری سازی محصول و ورود محصول یا خدمت به بازار ؛ از ما خدماتی از قبیل وام های ارزان قیمت با زمان تنفس معقول و مناسب و محیط های کاری اشتراکی یا مستقل جهت استقرار با حمایت های پشتیبانی زیر ساختی دریافت می نمایند .
برنامه های اینده مرکز رشد بانوان چیست ؟
برنامه های آنی این مرکز در سال 99اغلب در دوحوزه ی ترویجی و حمایتی است ؛در حوزه ی اول ما به بحث برگزاری رویدادهایی مختص بانوان و ایده های حوزه بنگاههای اقتصادی آنان خواهیم پرداخت و در بخش دوم حمایت از نتایج این رویدادها و همچنین حمایت از بانوانی که در رویدادهای سایر مراکز شرکت می نمایند .
همچنبن از ارویکردهای مهم این مرکز تمرکز بر شتابدهندگی به سیر ورود بانوان خلاق و فن آور به عرصه ی اقتصاد دانش بنیان است .همانگونه که مقام معظم رهبری بسیار زیر بینانه و مجدانه بخش تولید را همواره به بستر های دانش بنیان متصل نموده اند ما نیز باور داریم که راه عملی پیاده سازی شعار “”جهش تولید ” جهش در ایده های نو و بها دادن به جوانان صاحب فکر و خلاق است .
همانگونه از همین چند هسته فن آور پذیرش شده در مرکز رشدبانوان تعدادی در بحث تولید ضدعفونی کننده های مختلف بسیار سریع و توانمند عمل نموده و قابلیت های خود را در انعطاف با نیاز بازار به نمایش گذاشتند .
بانوان به چه شکل می توانند بیشتر با فعالیت های شما آشنا شوند ؟
بانوان صاحب ایده در زمینه های متفاوت علمی و هنری میتوانند با مراجغه به وب سایت ما به نشانی :www.persianwbc.ir و یا به صورت حضوری به ادرس ما واقع در میدان کوثر باوار شهید سردار سلیمانی جنب اداره امور مالیانی ساختمان واحد های فن آور پیام نور طبقه چهارم دفتر مرکزی مراجعه نمایند . تا با کارشناسان ما مشاوره های قبل از ثبت ایده داشته با شند. یا اینستاگرا م مارا به آدرس islamicwbc دنبال نمایند .
سعیده صادقی
فوق لیسانس مدیریت منابع انسانی
دانشجوی دکترای کارآفرینی خوارزمی تهران
مدیرعامل شرکت فن آوری اطلاعات و ارتباطات سیکاس، مجری اولین و نتها کاداستر صنفی ایران باهمکاری سازمان صمت استان، مشاور فن آوری اطلاعات مرکز اصناف و بازرگانان ایران ،مدیر بنیاد ملی توسعه فن آوری های فرهنگی در استان کرمان ،مدیر مرکز رشد و شتابدهی کسب و کار بانوان استان کرمان وحدود 12 سال هست که در حوزه اشتغال و توانمند سازی بانوان از راههای مختلفی به صورت شخص یا به صورت همکار با اداره کل امور بانوان استانداری کرمان مثل اجرای سامانه سمابانو (سامانه مشاغل اقتصادی بانوان استان ) فعالیت دارد.