به گزارش خبرنگار پایان هفته رسانه زیست بوم کارافرینی و کسب وکار : ساتکین گفت: وزارت نیرو برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تسهیلگری برای فروش محصولات آنها مشوقهایی را درنظرگرفته است.
دکتر محمد ساتکین جمعه شب در استودیوی بخش خبری شبکه اول سیما درباره علت واردات پنلهای خورشیدی اظهار داشت: بهطور قطع خریداران پنلهای خورشیدی تعیینکنندهی کیفیت این محصول هستند و وزارت نیرو برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تسهیلگری برای فروش محصولات آنها مشوقهایی را درنظرگرفته است. وی ادامه داد: در حال حاضر نیروگاههای تجدیدپذیری که از تجهیزات بومیسازی شده استفاده نمایند از ضریب تشویق در نرخ خرید تضمینی برق برخوردار میشوند و متناسب با میزان بومیسازی فنآوری، نرخ خرید برق این نیروگاهها تا ۳۰ درصد نسبت به نرخ پایه افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان ساتبا در تشریح دلایل عدم تامین تجهیزات ساخت نیروگاه از محصولات تولیدِ داخل افزود: یکی از مسائل مهم پیش رو این است که آیا باوجود برخورداری از کیفیت مناسب تولید، ظرفیتِ تولیدکننده داخلی برای تامین تمام نیاز بازار کافی است.
وی در پاسخ به این سوال که کیفیت محصولات داخلی در مقایسه با کالاهای وارداتی چگونه است، گفت: تنها مسئولیت تولید برق برعهده ما است و در این خصوص وزارت صمت و همچنین سازمانهایی که تخصص آنها اختصاص گواهی کیفیت است میتوانند اظهار نظر کنند. دکتر ساتکین افزود: در صورتیکه تولیدکنندگان داخلی بتوانند از مراجع ذیصلاح بینالمللی گواهینامه کیفیت دریافت نمایند، زمینه تامین کالا از تولیدات ساخت داخل برای سرمایهگذاران خارجی نیز فراهم خواهد شد. در حال حاضر تولیدکنندگان داخلی پنلهای خورشیدی “تحت لیسانس” شرکتهای بزرگ بینالمللی به تولید مشغول هستند.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه وظیفهی ما حمایت از تولیدکنندگان برق نیز است، افزود: اگر تنها تمرکز خود را بر حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات معطوف کنیم و با افزایش تعرفه گمرگی محصولات وارداتی جلوی واردات آنها را بگیریم بدون شک تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر تحت فشار قرار خواهند گرفت.
دکتر ساتکین در خصوص حمایت از ساخت تولید تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر گفت، حمایت باید هوشمندانه، برنامهریزیشده و منطقی باشد. یعنی باید بهصورت واقعبینانه از تمام ارکان و اجزای یک فرآیند تولیدی حمایت بهعمل آید.(ساتیا)